Ovoga tjedna predstavljen je najbrži civilni zrakoplov ikad napravljen – nadzvučni mlažnjak dvosjed XB-1. Dizajnirala ga je kompanija Boom Technology i prozvala ga prvim neovisno razvijenim nadzvučnim zrakoplovom. Prvi let planira se izvesti sljedeće godine, a XB-1 bi trebao biti začetak nove generacije komercijalnih nadzvučnih zrakoplova. Avion bi imao mjesta za 45 do 55 putnika, a svaki bi putnik imao svoje komforno sjedalo s prozorom i prostorom za odlaganje prtljage. Sjedala bi bila pojedinačna, a ne spojena po dva ili tri u nizu. Let od Londona do New Yorka trebao bi trajati samo 3 sata i 15 minuta, što je i više nego upola kraće od sadašnjih linija. Cijena povratne karte za tu liniju bila bi koštati čak do 35000 kuna.

U projekt se uključio i Richard Branson, osnivač Virgin grupe koja ima vlastitu aviokompaniju. Branson je uložio novac u ovaj startup i naručio prvih 10 Boom zrakoplova. Procjenjuje se da će izrada jednog takvog zrakoplova stajati oko 200 milijuna dolara. U proizvodnju će se uključiti i Bransonova tvrtka Virgin Galactic.

Boom zrakoplovi će biti 2,6 puta brži od dosadašnjih zrakoplova te će stoga postizati brzinu od 2,2 macha, odnosno više od 2300 km/h. Za usporedbu Concorde je dostizao brzinu od 2 macha.

Zasad nije još poznato kada će biti dovršen putnički model, okvirno se planira da se u promet pusti u sljedećem desetljeću. Projekt proizvodnje vodi pilot Blake Scholl. Dvije godine radio je na dizajniranju manjeg modela Baby Boom XB-1, koji bi prve testne letove trebao doživjeti krajem sljedeće godine. Wall Street Journal procjenjuje da će troškovi projekta premašiti milijardu dolara.

NASA i Lockheed Martin također imaju isti plan – da u sljedećem desetljeću također prijeđu zvučnu barijeru što je poznato jer godinama surađuju na brojnim državnim projektima, a imaju dovoljno kapitala. NASA je objavila natječaj za tehnologiju ‘tihog nadzvučnog” zrakoplova i uključila to u svoj budžet za 2017. godinu.

Izabran je tim Lockheed Martina koji će dobiti oko 20 milijuna dolara za preliminarni razvoj. Glavni naum je smanjiti buku koju stvaraju nadzvučni zrakoplovi. Što je i bila velika boljka serije Concorde.

Izvor: vecernji.hr