Motore s klipom koji se okreće ili rotacijske motore nazivamo i Wankel motori, po Nijemcu Felixu Wankelu koji ih je izumio.

Velika prednost Wankel motora je u tome da se klip ne giba pravocrtno gore dolje, nego se okreće. Motor je manji, lakši je i ima manje pokretnih dijelova nego obični motor s klipom koji se giba pravocrtno.

Wankel motor je sastavljen od ovalnog, u sredini nešto malo stisnutog kućišta (trohoidno kućište), u koje naliježe rotor (klip) u obliku trokuta s izbočenim stranicama. Sastavljanjem dvaju ili više takvih rotora dobivamo višerotorski motor koji ima bolje karakteristike. Pri svakom okretu rotora se pogonsko vratilo (motorno) okrene tri puta.

Rotor se u kućištu okreće ekscentrično i to tako da su njegova tri ugla uvijek na stijenci kućišta. Rotor je s motornim vratilom povezan planetarnim zupčanikom.
Između triju stranica rotora i unutrašnje stijenke kućišta su tri radna prostora čija se zapremina stalno mijenja dok se rotor okreće.

U kućištu su i jedna ili dvije svjećice, i po jedan usisni i ispušni otvor, koje jedan za drugim otvara rotor koji se okreće.

Na taj način se u svakom radnom prostoru pri svakom okretu rotora zbiva četverotaktni proces koji odgovara četverotaktnom procesu običnog klipnog motora: usisavanje, kompresija, rad i ispuh.

wankel motor
Radni proces Wankel motora

Budući da su između rotora i kućišta tri radna prostora (komore), motor pri svakom okretu rotora obavi tri radna takta.

BRTVLJENJE

Rotor je na svojim trima uglovima (bridovima) i na bokovima, što znači na svim dodirnim površinama prema kučištu, tako zabrtvljen, da plinovi iz jedne radne komore ne mogu prodrijeti u drugu.
Većina Wankel motora ima rasplinjač, ali ima ih i s uštrcavanjem goriva.
Wankel motor se uglavnom hladi vodom, a rotor još i zrakom. U automobile se ne ugrađuju rotacijski motori potpuno hlađeni zrakom.