Za neupućena je čovjeka unutrašnjost automobila slika velike zbrke. Obični putnički automobil je sastavljen od više od 13.000 pojedinačnih dijelova; od toga ih je 1500 u gibanju međusobno usklađeno do točnosti od stotinke milimetra i manje. Automobil je izrađen od gotovo 60 različitih tvari, od čelika i slamnatog kartona do nikla i najlona.

Najlakše je objasniti kako automobil radi ako se podijeli na sedam funkcionalnih sklopova. Unatoč uistinu velikim razlikama oblika, karakteristika i cijena, zapravo svi suvremeni automobili rade po jednakim načelima.

Ekonomičan vijek trajanja prosječnog automobila iznosi oko osam godina, odnosno 130.000 predenih kilometara. Dobrom njegom može se vijek trajanja produljiti.

MOTOR

U motoru se stvaraju temperature iznad 700°C Samo se četvrtina te topline pretvori u mehanički rad. Preostala toplina, kojom bi se mogao grijati trosobni stan, odvodi se u okolicu preko sistema za hlađenje i ispušnog sistema.

motor
Motor

PRIJENOS SNAGE

Prijenos snage (transmisija) prenosi pogonsku snagu motora na kotače. U prijenos snage spada i mjenjač kojim se bira u svakom momentu najprimjereniji stupanj prijenosa i spojka kojom prekidamo prijenos snage.

prijenos snage
Prijenos snage

UPRAVLJAČ

Bez usavršenih upravljačkih mehanizama bilo bi teško upravljati već i automobilom prosječne veličine, a voženje velikih automobila i kamiona bez hidrauličnih ili pneumatskih pojačivača sile potrebne za upravljanje, bilo bi vrlo naporno.

upravljač
Upravljač

OPRUGE I OVJESI

Suvremenim načinima ovješenja kotača s oprugama, stabilizatorima i amortizerima, koji u minuti moraju podnijeti 800 do 1200 titraja, prigušuju se udari s kolnika. Bez njih bi vožnja automobilom bila vrlo neugodna.

opruge i ovjesi
Opruge i ovjesi

ELEKTRIKA

Električna instalacija odgovara maloj elektrani s električnim generatorom koji proizvodi električnu struju; akumulatorom koji je spremnik električne energije; brojnim potrošačima kao što su električni pokretač, uređaji za paljenje, svjetla, grijanje stakala, radioaparat i slično.

elektrika
Elektrika

KAROSERIJA

Danas su vrlo rijetki automobili koji imaju pravi nosivi okvir; umjesto njega samonosiva karoserija drži zajedno sve sastavne sklopove automobila. Samonosiva karoserija je po pravilu sastavljena od 35 do 40m2 dijelova i profila od čeličnog lima debljine 0,4 do 0,9 mm. Bilo kako da se samonosiva karoserija oblikuje, ona mora biti sposobna da podnese velika opterećenja koja joj nameće vožnja.

karoserija
Karoserija

KOTAČI, GUME, KOČNICE

Na oko 100.000 kilometara vožnje se svaki kotač okrene najmanje 50 milijuna puta oko svoje osovine. Kad automobil koći s brzine od 100 km/s do potpunog zaustavljanja, oslobađa se toplina na kojoj bi mogla provreti titra vode.

kotači gume kočnice
Kotači, gume, kočnice