Rasplinjač s igličastom mlaznicom ima isto kao i rasplinjač s tlačnim zrakom dovod benzina stalne razine, leptir i difuzor. Glavno obilježje ovog rasplinjača je promjenljiv otvor difuzora, čime se iznad izlaza goriva u difuzor osigurava gotovo sasvim nepromjenljiv podtlak.

Na užem mjestu difuzora klipni zasun mijenja otvor ovisno o tome je li leptir otvoreniji ili zatvoreniji. Kad je leptir gotovo zatvoren, npr. kod praznog hoda, struja zraka u difuzoru je nejaka i zbog vlastite težine i snage opruge na kojoj je oslonjen, klip se spusti prema dolje.
Tako u difuzoru ostane samo uski otvor za protok zraka.
U trenutku kada vozač pritiskom na papučicu akceleratora otvori leptir, brže strujanje zraka iznad klipnog zasuna stvori jaci podtlak; klip se podigne i poveća otvor difuzora a s tim i količinu zraka koji teče u cilindre motora.

rasplinjač su
Rasplinjač SU

Količinu goriva u ovom rasplinjaču podešava igla pričvršćena na klipni zasun, a koja na drugom svom kraju vrhom seže do provrta mlaznice. Istodobno s klipnim zasunom podiže se ili spušta i igla mlaznice i povećava odnosno smanjuje otvor provrta, a s tim i količinu usisanog goriva.

Bogatiju smjesu za ubrzanje osigurava posebni prigušivač koji prilikom otvaranja leptira sprečava prebrzo podizanje klipnog zasuna. Na taj način postaje podtlak iznad izlaza goriva (provrta mlaznice) za nekoliko trenutaka veći nego stoje inače i usisa veću količinu goriva radi trenutnog obogaćivanja smjese.

Budući da je brzina zraka u difuzoru kod svih broja okreta praktički jednaka, ovom rasplinjaču nisu potrebni posebni uređaji za prazan hod, jer gorivo u svakom slučaju izlazi na mjesto najveće brzine strujanja zraka i uvijek se dobro rasprši.
Sastav smjese praznog hoda može se podesiti vijkom za prazni hod, koji podešava nagib leptira.

RASPLINJAČ SU – TIP H

Ima više vrsta rasplinjača s jednakomjernim tlakom odnosno s igličastom mlaznicom, što je isto. Medu najpoznatije spadarasplinjač SU – tip H.
Klip zasuna se giba u košuljici, vodici smještenoj u podtlačnoj komori. Klip i košuljica točno naliježu jedan na drugi da između njih ne bi bježalo previše zraka, U šupljem, uljem napunjenom stablu klipa je smješten drugi, mali klip, koji djeluje kao hidraulični prigušivač.
Podtlačna komora je kanalom povezana s difuzorom, što omogućava usisavanje zraka iz podtlačne komore.

rad rasplinjača i leptira
Rad rasplinjača i leptira

U rasplinjaču SU komora plovka nije u kućištu samog rasplinjača, nego je s njim samo povezana vijkom ili gumenim držačem.
Gorivo dolazi do provrta mlaznice po kratkoj cijevi. Mlaznici u dugoj vodici utisnutoj u kućištu rasplinjača može se podešavati visina i to maticom ili sklopom poluga.
Povlačenjem gumba startera (čoka) na ploči s instrumentima se mlaznica pomakne za oko 10 mm prema dolje. Na taj način se mlaznica odmakne od igle i povećava otvor provrta da bi priteklo dovoljno goriva za puštanje u rad hladnog motora. Istodobno se malo otvori i leptir.

RASPLINJAČ STROMBERG TIP CDS

rad rasplinjača stromberg
Rad rasplinjača Stromberg

I rasplinjač Stromberg radi po načelu jednakomjernog tlaka, ali se ipak malo razlikuje od rasplinjača SU. Podtlačna komora nije zabrtvijena klipom koji točno naliježe nego pregibnom membranom.
Komora plovka okružuje mlaznicu za gorivo i ima dva plovka na zajedničkoj osovini, sa svake strane mlaznice po jedan. Zahvaljujući dvama plovcima ne prelijeva se benzin kad se vozilo nagne. Opruga pritišće glavnu mlaznicu k vijku za podešavanje, a cijeli sistem glavne mlaznice je u kućištu zabrtvljen brtvilima.

Smjesu pri puštanju u rad hladnog motora osigurava okretljiva zaklopka koju vozač uključuje izvlačenjem gumba za starter (čok) na ploči s instrumentima; pri tome iz komore plovka usisa benzin, a niz rupica u zaklopci namjesti na odgovarajuće kanale za gorivo u kućištu rasplinjača. Istodobno se malo otvori i leptir. Takav uređaj za start se može podesiti za zimu i za ljeto.

Rasplinjač može imati i dodatni uređaj koji sprečava da pri visokim vanjskim temperaturama smjesa praznog hoda bude prebogata. To je dodatni ventil koji zatvara bimetalna opruga osjetljiva na temperaturu. Ona automatski pušta potrebne količine dodatnog zraka u rasplinjač.