Motor je sastavljen od dvaju osnovnih sastavnih sklopova: gornji je glava motora (cilindarska glava), a donji blok motora (cilindarski blok) s kućištem koljenastog vratila. Glava i blok motora se obično izrađuju od sivog, željeznog lijeva, ali se često upotrebljavaju i skuplje slitine lakih kovina radi smanjenja težine motora i poboljšanja odvođenja topline.

U svim suvremenim motorima su ventili smješteni u glavi, u visećem položaju. Te motore nazivamo i motorima s gornjim razvođenjem.
U glavi motora je za svaki cilindar po jedna komora za izgaranje, i obično po dva otvora ventila i po dva ventila.

Motor usisava smjesu goriva i zraka kroz usisne ventile i potiskuje izgorjele plinove van kroz ispušne ventile. Na gornjoj strani glave motora je smješten razvodni mehanizam.
Blok motora i kućište koljenastog vratila su obično združeni u jednom odlijevku u kojem su cilindri i ležajevi koljenastog vratila. Klipnjače povezuju koljcnasto vratilo i klipove. U bloku može biti smješteno i bregasto vratilo koje upravlja ventilima.

Inače, motor može biti i tako građen da bregasto vratilo bude u glavi. Takav motor  zovemo motor s bregastim vratilom u glavi.
U motorima koji se hlade vodom u glavi i bloku motora su i protočni kanali za vodu za hlađenje.

Korito motora u kojem je smješteno ulje potrebno za podmazivanje, izrađeno je od čeličnog lima ili od aluminijskog ili magnezijskog lijeva i pričvršćeno je na donjem kraju kućišta koljenastog vratila.

Poklopac ventila na glavi, iznad raz vodnog mehanizma, obično je izrađen od iste tvari kao korito motora i štiti razvodni mehanizam od nečistoće i sprečava istjecanje ulja.

blok, koljenasto vratilo
Glava motora, blok motora, kučište koljenastog vratila