Upute za osposobljavanje kandidata za vozače A2 kategorije vozila
U osposobljavanje kandidata za vozače A2 kategorije vozila možete se uključiti ako:
1. pribavite uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilom
A2  kategorije kod nadležne zdravstvene ustanove ili trgovačkog društva,
2. niste mlađi od 17 godina i 6 mjeseci,
3. možete samostalno rješavati ispitne testove (pismenost).

OSPOSOBLJAVANJE

Predviđen najmanji fond sati koje kandidat za vozača A2 kategorije mora realizirati je 30 sati iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila, 9 sati iz Pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći i 20 sati (5 ns A1) iz Upravljanja vozilom (motociklom).
Kandidat koji već posjeduje vozačku dozvolu bilo koje kategorije oslobođen je polaganja ispita iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila.
Ako već posjedujete vozačku dozvolu bilo koje kategorije vozila oslobođeni ste nastave iz Pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći.
Kandidat koji već posjeduje vozačku bilo koje kategorije dužan je realizirati 15 nastavnih sati iz nastavnog predmeta UV
Ako imate vozačku dozvolu A1 kategorije tada trebate realizirati 15 nastavnih sati iz nastavnog premeta UV.

VOZAČKI ISPIT

Kandidat za vozača A2 kategorije mora polagati ispit iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila, Pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći i Upravljanja vozilom (motociklom).
Kandidat koji posjeduje vozačku dozvolu bilo koje kategorije oslobođen je polaganja ispita iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila.

Kandidat koji već posjeduje vozačku dozvolu bilo koje kategorije oslobođen je polaganja ispita iz Pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći.
Za ispit se prijavljuje osoba, putem pošte, elektroničkim putem (E-mail/Web stranica), odnosno putem autoškole.