Gume su dio automobilskog podvozja, jednako kao na primjer amortizeri ili ovjesi.
Guma kao međučlan između automobila i ceste ima brojne zadaće. Najvažnije je da osigura sigurnu, udobnu i ekonomičnu vožnju.

Od svih tih njezinih važnih osobina, prvo mjesto pripada bez sumnje sigurnosti. Guma mora biti dovoljno čvrsta i otporna prema oštećenjima i izdržljiva za duge vožnje velikom brzinom a da ne prsne. U svim vremenskim prilikama guma mora osigurati automobilu dobar dodir s kolnikom da bi se mogle prenositi uzdužne sile pri ubrzanju i kočenju, a bočne sile u zavojima i pri upravljanju automobilom.

kotač i guma
Kotač i guma

Da bi vožnja bila udobna i na slabim, neravnim cestama, guma mora biti elastična da bi zajedno s oprugama i amortizerima doprinijela prigušenju udara, a istodobno ne smije stvarati preveliku buku dok se kotrlja po cesti.

Za mnoge vozače je vrlo važna ekonomičnost guma. Guma se ne smije ni pod teškim opterećenjima brzo trošiti. Mora se trošiti jednakomjerno, što će samoj gumi osigurati dug vijek trajanja i istodobno – pod pretpostavkom da su sile jednakomjerno raspoređene na gazeću površinu – osigurati veću pouzdanost. Ekonomičnosti gume doprinosi i što manji otpor pri kotrljanju, jer o njemu djelomično ovisi potrošnja goriva.

Na žalost, nemoguće je svim tim zahtjevima udovoljiti odjednom. Konstrukcijski zahvati, na primjer, koji poboljšavaju prenošenje uzdužnih sila, s druge strane povećavaju buku i trošenje. Meko kotrljanje guma povećava trošenje, a tihi hod slabi prianjanje na mokroj cesti. Ako se gume proizvode sa željom da se polako troše, utječe se nepovoljno na njihovu čvrstoću pri velikim brzinama, a zbog malog otpora pri kotrljanju kvari im se elastičnost, a s tim i ogibljenje gume, itd.

Prema tome je svaka konstrukcija, koju primjenjuju proizvođači guma, u stvari bolji ili slabiji kompromis raznih brojnih osobina.
No, ni to nije sve. Po pravilu, svakom automobilu ne odgovara baš svaka guma.   Većina   automobilskih   tvornica opskrbljuje svoje automobile samo gumama određenih proizvođača i određene konstrukcije. Ponekad su čak ovješenja kotača odnosno osovine automobila unaprijed usaglašeni samo za određene vrste guma.

NAJVAŽNIJE MJERE GUMA

Mnogi i ne pokušavaju odgonetnuti što znače oznake na gumama, jer su unaprijed uvjereni da je to nemoguće »naučiti«. Nije tako. Oznake koje označavaju dimenzije i vrste guma su logične i razvrstane su svrsishodnim redoslijedom.
Da vidimo, na primjer, što znači jedna od oznaka za dijagonalnu gumu:

dijagonala gume

Ti brojevi iskazuju mjere u palcima (1 palac – 25,4 mm). Međutim, posljednjih godina se pogotovo za širine guma sve više nailazi na oznake u milimetrima. Pri tome su oznake u palcima odnosno milimetrima kombinirane ovako:

oznake guma

Radijalne (pojasaste) gume su po pravilu označene u milimetrima, dok su promjeri naplataka po pravilu označeni u palcima. Dvostruke su oznake, npr. 6.15/ ,155 15 relativno rijetke.

GRANIČNA BRZINA GUMA

Gume su uvijek unaprijed izrađene za određenu graničnu (najveću dopuštenu) brzinu vožnje.

Granična brzina ovisi o unutrašnjoj konstrukciji, profilu i promjeru naplatka. Prekoračenje te brzine nije preporučljivo, bez obzira što u gumama ostaje još nešto sigurnosne rezerve.

Umjesto crtice između mjera za širinu gume i promjera naplatka često nalazimo slova S, H i V; to su kratice za engleske riječi »speed«, »high speed« i »very high speed« (brzina, velika brzina i vrlo velika brzina) i označavaju granične brzine.

Od posebnog značenja je slovo R, koje dolazi iza navedenih slova. To je oznaka za radijalnu (pojasastu) gumu. To znači da se gume označavaju SR, HR i VR i znače najveće brzine: SR do 180 km/h, HR do 210 km/h, VR više od 210 km/h.

O promjeru naplatka ne ovisi kolika će biti najveća dopuštena brzina kod radijalnih guma.
Iz oznake se vidi i razred kojem guma pripada po svojoj nosivosti: PR (skraćenica od engleskog »plyrating«, u prijevodu »slojevi u karkasi«) označava čvrstoću karkase.

Nekada je na primjer 4 PR zapravo značilo da su u karkasi četiri sloja tkanine; danas kad se za karkasu upotrebljavaju jače, često sintetične tkanine, oznaka znači samo određenu čvrstoću i nosivost gume. Veći broj ispred PR znači jaču unutrašnju strukturu, veći tlak zraka kojim se guma puni. a time i veću nosivost gume.

PRESJEK GUMA

Za razvoj guma u posljednjih pedeset godina karakteristično je da su im sve šire gazeće površine, a sve manji promjeri. Oblike guma označuje njihov presjek, točnije: odnos između širine i visine presjeka. Oko 1924. godine je odnos bio 1:1, pa je išao sve niže do 0,5:1. Ali vrlo široke gazeće površine uzrokuju teškoće na mokroj cesti. Zato konstruktori guma promišljenim oblicima profila smanjuju opasnost aquaplaninga.