Bosch ispituje tehnologiju koji će motore učiniti sigurnijim korištenjem visokotlačnog zraka koji se ispušta iz mlaznice kako bi pomogao u sprečavanju proklizavanja.

Sigurnosna tehnika u motociklima je znatno napredovala zadnjih desetak godina pa tako možete kupiti opremu za motocikle s ugrađenim zračnim jastucima kako biste ublažili pad ako vas ABS i TC ne spasi, a sada Bosch želi poduzeti dodatne stvari uvođenjem tehnologije protiv proklizavanja.

Jedan od najčešćih nezgoda s kojom će se vozač prije ili kasnije suočiti na javnim cestama je proklizavanje, što je obično posljedica gubitka trakcije prednjeg kotača. Bez obzira koliko je dobro opremljen motocikl u smislu sigurnosnih značajki, postoji vrlo malo elektronskih senzora koji može nešto učiniti. Stoga Bosch u motocikl ugrađuje senzor koji detektira gubitak gripa i bočno proklizavanje motocikla. Kada se detektira gubitak gripa, kroz mlaznicu se oslobađa komprimirani zrak iz spremnika. Spremnik ima kapacitet dovoljan za jednu reakciju.

Ova tehnologija svakako može povećati sigurnost motociklista u prometu te poboljšati javnu percepciju o sigurnosti motora. Ako bicikli imaju više aktivne sigurnosne opreme poput ovog sustava za ublažavanje klizanja, vjerojatno je da bi više ljudi ozbiljnije razmatrali motocikle kao prijevoz.